Stel……

U hebt een conflict met uw buren. Staat de heg van de buurman op uw erf ? Heeft de buurman werken uitgevoerd aan zijn woning, waardoor schade ontstaan is aan uw gevel, oprit of tuin ? U hebt de buurman erop aangesproken, maar een oplossing blijft uit. Emoties van beide kanten lopen op en ruziënde buren is het gevolg.

U hebt een conflict met uw ex-partner. De echtelijke woning moet verkocht worden, maar uw ex-partner lijkt te weigeren om daaraan mee te werken. U hebt uw ex-partner erop aangesproken, maar een oplossing blijft uit. De emoties die met een echtscheiding gepaard gaan zijn al heftig genoeg.

U hebt een conflict met uw mede-eigenaar. Samen hebt u een woning geërfd die u beiden ter verkoop hebt gesteld om met de opbrengst de successierechten/erfbelasting te kunnen betalen. De termijn om af te rekenen met de fiscus is bijna verstreken. Desondanks blijft de andere erfgenaam vasthouden aan de (te) hoge vraagprijs. U hebt de mede-erfgenaam erop aangesproken, maar een oplossing blijft uit. U bent uw emoties niet meer de baas.

U overweegt een advocaat in te schakelen

Stapt u naar een advocaat, dan zal deze alleen uw belang verdedigen, maar niet dat van uw conflictpartner. De rechtsgang is een dure grap die lang duurt. Het besluit is aan de Rechter, niet aan u. Stelt de Rechter u in het gelijk, dan hebt u de zaak wel gewonnen, maar alle kans op herstel in de relatie met uw tegenstrever voorgoed verloren.

Het kan ook anders

Zoekt u een sneller, betaalbaarder en duurzamer manier om een einde te maken aan het conflict ? Wilt u graag dat uw tegenstander opnieuw uw medestander wordt en wilt u samen zelf kunnen beslissen over de uitkomst van het conflict ? Kies dan voor mediaton.

coaching

Mijn bemiddelende tussenkomst is vertrouwelijk, neutraal, onafhankelijk en onpartijdig. Als procesbegeleider breng ik de communicatie weer op gang. Mijn doelen zijn gericht op het herstel van de relatie en het samen zoeken naar bevredigende, werkbare oplossingen in het belang van beide partijen. U zult misschien geen dikke vrienden worden, maar zolang u samen weer voort kunt op een leefbare manier, dan hebt u beiden gewonnen.

Spreekt mediation u aan ?

Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek naar 0032 (0)4 383 56 59 of mail een korte schets van uw hulpvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Correspondentie en gesprekken worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Eveline BELDERBOS,
Erkend bemiddelaar in familiale-, burgerlijke-, en handelszaken

© Estimax.be, realisatie door: Inconel B.V.